Αγωγή Τραπεζαρίας
- Η ώρα της τραπεζαρίας είναι μια όμορφη ώρα, όπου τα παιδιά και οι νηπιαγωγοί απολαμβάνουν το φαγητό τους.
- Τα μικρά παιδιά σταδιακά μαθαίνουν να τρώνε μόνα τους. Οι νηπιαγωγοί είναι κοντά τους και τα βοηθάνε διακριτικά.
- Τα μεγαλύτερα παιδιά (3-6 χρονών), καθημερινά ασκούνται σε υπευθυνότητες όπως να στρώσουν το τραπέζι και να σερβίρουν στους φίλους τους.
- Τα παιδιά ενθαρρύνονται να τρώνε όλα τα φαγητά που περιέχει το διαιτολόγιο του σχολείου. Μαθαίνουν την αξία της σωστής διατροφής στη ζωή τους.
Διατροφή
- Καθημερινά, πρωί και απόγευμα σερβίρονται στα παιδιά ποικιλία από φρούτα εποχής (ή φρουτόκρεμα στα μικρά παιδιά, μέχρι να μάθουν να τρώνε τα φρούτα τους σε μικρά κομμάτια).
- Το δεκατιανό & το απογευματινό περιλαμβάνει εκτός από τα φρούτα: ψωμί με μέλι & ταχίνι, ψωμί & τυρί , γάλα με δημητριακά, γιαούρτι με δημητριακά, κέικ, ρυζόγαλο, κρέμα, αυγό.
- Το διαιτολόγιο διαμορφώνεται σύμφωνα με τις υποδείξεις του παιδιάτρου μας, όπως ελέγχεται και υπογράφεται από αυτόν.
- Κάθε μήνα οι γονείς λαμβάνουν αναλυτικό διαιτολόγιο για την κάθε ημέρα: πρωινό, μεσημεριανό, απογευματινό.
- Οι γονείς ενημερώνουν το σχολείο για τις διατροφικές συνήθειες του παιδιού τους στο σπίτι και συνεργάζονται με τις παιδαγωγούς για την σωστή διατροφή του.
- Οι νηπιαγωγοί ενημερώνουν καθημερινά τους γονείς με γραπτό σημείωμα για την διατροφή του παιδιού τους στο σχολείο.
- Όλα τα φαγητά τα επιμελείται η μαγείρισσα του σχολείου και παρασκευάζονται στο οργανωμένο μαγειρείο σύμφωνα με το Σύστημα Ποιότητας Διαχείρισης Τροφίμων H.A.A.C.P
ΔΕΙΓΜΑ ΕΒΔΟΜΑΔΙΑΙΟΥ ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟΥ
Δευτέρα | Λαχανικά (φασολάκια, κολοκυθάκια, σπανάκι κτλ.) |
---|---|
Τρίτη | Μοσχαρίσιο κρέας ή κιμά που συνοδεύεται με πατάτες, πιλάφι, ζυμαρικά ή λαχανικά. |
Τετάρτη | Όσπρια (φακές, φασόλια, ρεβίθια) |
Πέμπτη | Κοτόπουλο που συνοδεύεται με πατάτες, πιλάφι, ζυμαρικά ή λαχανικά. |
Παρασκευή | Ψάρι (σούπα ή ψητό στο φούρνο) με λαχανικά ή πιλάφι. |
*Τα γεύματα συνοδεύονται από σαλάτα εποχής, ψωμί ή τυρί.