Skip to main content

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2012 - 2013

Το «Γελαστό Πορτοκάλι» υποδέχεται τους μικρούς φίλους του και παρέα αναχωρούν για ένα εκπληκτικό ταξίδι στο χρόνο!

Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα 2012 - 2013

Το  «Γελαστό Πορτοκάλι» υποδέχεται τους μικρούς φίλους του και παρέα αναχωρούν για ένα εκπληκτικό ταξίδι στο χρόνο! Συνοδοιπόροι στο ταξίδι τους, 12 παλικάρια που γεννήθηκαν στη φαντασία του λαού μας…

Είναι οι 12 μήνες του χρόνου στην Ελληνική Λαογραφία. Με βάση το περιεχόμενο τους οργανώθηκαν  τα εκπαιδευτικά project που δουλέψανε τα παιδιά καθόλη τη διάρκεια της χρονιάς. Η λαογραφία συνδέεται άμεσα και με τη ζωή των ανθρώπων στη φύση. Έτσι τα παιδιά μας συμμετείχαν σε  βιωματικά διαδραστικά προγράμματα που πραγματοποιήθηκαν στην ύπαιθρο.

  • Πέμπτη 13/9/012 & Παρασκευή 14/9/2012
    Με τον Σεπτέμβριο τον Τρυγητή, γίνανε «μικροί τρυγητές» στο αμπέλι του κου Κώστα Τσολδά στο Κορωπί (Περιοχή αγροτικά, οδός Σπύρου Δάβαρη). 
  • Τετάρτη 10/10/012 & Πέμπτη 11/10/2012
    Με τον Οκτώβριο τον Σπαρτό τα παιδιά γίνανε «μικροί κηπουροί» στον κήπο του κου Απόστολου Χαντζάρα (κτήμα σε περιοχή στα Μεσόγεια ). 
  • Τετάρτη 12 /11/012 & Πέμπτη 13/11/2012
    Με τον Νοέμβρη τον Βροχάρη συνεχίστηκαν οι περιπέτειες στην ύπαιθρο. Αυτό το μήνα τα παιδιά έγιναν «μικροί αγρότες»  σε λιομάζεμα σε ελαιώνα του κου Σπύρου Διαμανού στην περιοχή του Ολυμπιακού σταδίου. 
  • Τρίτη 19 Μαρτίου 2013
    Με τον Μάρτη τον Ανοιξιάτη πήγανε βόλτα στον Υμηττό, όπου πετάξανε τον χαρταετό τους και παίξανε ανοιξιάτικα παιχνίδια. Επίσης κάνανε πικ νικ μέσα στη φύση. 
  • Μ. Δευτέρα 29 Απριλίου 2013
    Με τον Απρίλη τον Πασχαλιάτη, επισκεφτήκανε το μοναστήρι του  Αϊ - Γιάννη του πρόδρομου που είναι χτισμένο στον Υμηττό στην περιοχή του Παπάγου. Ανάψανε  κεράκι  και άφησαν λουλούδια στον σταυρό του Χριστού, ενώ μέσα στην φύση διαβάσανε  την πασχαλινή ιστορία για τα πάθη και την ανάσταση του Χριστού.

Δείτε επίσης...

Αρχέλων, ο επισκέπτης του βυθού

Αρχέλων, ο επισκέπτης του βυθού

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Φύση

Τα παιδιά έλαβαν δώρο ένα  μαγικό κοχύλι!

Τα γαϊδουράκια πηγαίνουν σχολείο!!

Τα γαϊδουράκια πηγαίνουν σχολείο!!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Φύση

 Τα γαϊδουράκια, η Λεμονιά και η Ευτυχία, ήρθαν από την Γαϊδουροχώρα στο δάσος δίπλα στο σχολείο μας.

Ο γαϊδαράκος έχει γενέθλια!

Ο γαϊδαράκος έχει γενέθλια!

Εκπαιδευτικά Προγράμματα στη Φύση

Ο Γκαρής το γαϊδουράκι (νηπιαγωγός) έχει γενέθλια!! Θέλει να κάνει ένα μεγάλο πάρτι και να καλέσει όλους τους φίλους του.