Skip to main content

Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα!

Παρουσίαση του  παραμυθιού «Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα»  Ελένη Γερουλάνου, εκδ. Πατάκη, με θεατρικό παιχνίδι, θέατρο κούκλας, μουσική, τραγούδι & εικαστικά. Πρωταγωνιστές σ'αυτήv την πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση είναι τα παιδιά, οι γονείς , οι νηπιαγωγοί και η συγγραφέας μαζί με το γλαράκι της τον Νικηφόρο.

Ο Νικηφόρος ανακαλύπτει τα συναισθήματα!

Με μουσική, κίνηση και τραγούδι τα παιδιά βοηθάνε το γλαράκι Νικηφόρο να φτιάξει τη φωλιά του. Ο Νικηφόρος για να τα ευχαριστήσει τα προσκαλεί στο θαλασσινό του ταξίδι, στο Αιγαίο πέλαγος.

Φθάνουν στη Δήλο και ζούνε το μύθο της γέννησης του Απόλλωνα. Αναζητούν στα γύρω νησάκια Ειδώλια, για να τα φέρουν δώρο στον  νεογέννητο θεό.

Σε κάθε νησί που επισκέπτονται συναντούν  παράξενα ανθρωπάκια, δίχως πρόσωπο. Με τον φτερωτό φίλο τους, τα παιδιά  επινοούν τρόπους ώστε να καταλάβουν τι σκέφτονται και πως αισθάνονται. Ανακαλύπτουν πως τα Ειδώλια, σκέφτονται και νιώθουν όπως και τα ίδια… Ξαφνικά χάνουν το Νικηφόρο…

Τον αναζητούν  και τον ανακαλύπτουν σε μια απίστευτη κρυψώνα:  στις σελίδες ενός βιβλίου! Πώς κατάφερε να τρυπώσει εκεί; Η συγγραφέας του βιβλίου αναλαμβάνει να τους εξηγήσει…

Η εκδήλωση αποτελεί κομμάτι του project «Οι θησαυροί που κρύβω μέσα μου».

Στοιχεία εκδήλωσης

  • Σάββατο 22 Φεβρουάριου 2014
    «Γελαστό Πορτοκάλι» Καρναβία 31 Παπάγου

Δείτε επίσης...

Ένας αρκούδος μια φορά...

Ένας αρκούδος μια φορά...

Παιδαγωγικές Εκδηλώσεις

Παρουσίαση του ομότιτλου παραμυθιού «Ένας αρκούδος μια φορά» Ελένη Γερουλάνου, εκδ. Πατάκη, με θεατρικό παιχνίδι, θέατρο κούκλας, μουσική, τραγούδι & εικαστικά. Πρωταγωνιστές σ΄αυτήv την πρωτότυπη διαδραστική εκδήλωση είναι τα παιδιά, οι γονείς , οι νηπιαγωγοί και η συγγραφέας μαζί με τ’  αρκουδάκι της.

Γιορτή του πατέρα: Μπαμπά που είσαι;

Γιορτή του πατέρα: Μπαμπά που είσαι;

Παιδαγωγικές Εκδηλώσεις

Θεατρικό παιχνίδι  στο σχολείο μας, με πρωταγωνιστές νηπιαγωγούς και παιδιά. Αφιέρωμα στην Γιορτή του Πατέρα.

Ο γίγαντας και οι νάνοι

Ο γίγαντας και οι νάνοι

Παιδαγωγικές Εκδηλώσεις

Θεατρικό παιχνίδι  στο σχολείο μας, με πρωταγωνιστές νηπιαγωγούς και παιδιά. Αφιέρωμα στην 28η Οκτωβρίου 1940.