Skip to main content

Μικροί ταξιδευτές στην Τέχνη & τον Πολιτισμό

Σύμβολό τους τα χελιδόνια από την τοιχογραφία της Άνοιξης

Μικροί ταξιδευτές στην Τέχνη & τον Πολιτισμό

Μια φορά κι έναν καιρό…. ένα αρχαίο χελιδόνι αναχωρεί από τον τόπο του (τοιχογραφία της «Άνοιξης» Αρχαιολογικό Μουσείο Αθηνών) με τ΄ όνειρο να γνωρίσει την ομορφιά και τα μυστικά του κόσμου.

Τα παιδιά το ακολουθούν στα ταξίδια του. Σχηματίζουν το σμήνος των χελιδονιών και πραγματοποιούν εκπληκτικές πτήσεις στην Τέχνη & τον Πολιτισμό!

Οι «μικροί ταξιδευτές» με  όχημά το Θεατρικό Παιχνίδι, τη Μουσική & την  Εικαστική Τέχνη, το Παραμύθι και τη Μυθοϊστορία, ζούνε μαγευτικά ταξίδια εξερεύνησης, ανακάλυψης, μάθησης, έκφρασης και επικοινωνίας!

 

ΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΙΧΝΙΔΙ

Οι «μικροί ταξιδευτές» εξοπλισμένοι με τα πιο σπουδαία εργαλεία : παιχνίδι, σωματική έκφραση, μάσκα, κούκλα, μύθο, αυτοσχεδιασμοί, εκμετάλλευση του τυχαίου, τεχνικές δραματοποίησης και τη μουσική, αναπαριστούν  και ανασυνθέτουν το περιβάλλον γύρω τους, εκδηλώνουν τις ανάγκες τους, εκφράζουν τον εσωτερικό τους κόσμο. Το σώμα, ο λόγος, η σκέψη και η φαντασία συναντιούνται στο ίδιο μονοπάτι. Συχνά η δράση τους μεταφέρεται σε θεατρικές σκηνές, σε μουσεία ή χώρους τέχνης, στη φύση.

 

ΜΟΥΣΙΚΗ

Χελιδονοπτήσεις με μουσική!! Με ερέθισμα κορυφαία μουσικά έργα, τα παιδιά ενεργοποιούνται σε μουσικές δράσεις με ιδιαίτερη έμφαση στη φωνητική (όπερα, τραγούδι, μιούζικαλ). Καλλιεργούν τη φωνή τους, το μουσικό όργανο του σώματός τους. Αναπτύσσουν ακουστική ικανότητα, μουσικότητα και μουσική αντίληψη. Αγαπούν τη μουσική, η οποία γίνεται γι αυτά μέσο έκφρασης, δημιουργίας και επικοινωνίας. Μουσικά έργα ζωντανεύουν στις  θεατρικές & εικαστικές δράσεις τους.

 

ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ

Τα «χελιδονάκια» ταξιδεύουν σε  κόσμους γεμάτους όνειρα και χρώματα!!                                                                 

ΖΩΓΡΑΦΙΚΗ – ΚΟΛΛΑΖ -  ΓΛΥΠΤΙΚΗ – ΧΑΡΑΚΤΙΚΗ                                                                                         

 Γνωρίζουν σπουδαίους  καλλιτέχνες και ανακαλύπτουν  τα μυστικά της τέχνης τους.   Εμπνέονται από τα έργα τους, πειραματίζονται με χρώματα, σχήματα και μορφές και δημιουργούν τα δικά τους έργα τέχνης. Αναπτύσσουν τη φαντασία, την αντίληψη, την παρατηρητικότητα και την ικανότητα προσωπικής έκφρασης και δημιουργίας. Στη συνεργασία για τη δημιουργία ομαδικών έργων, η τέχνη τους απογειώνεται και μέσα από την ομορφιά της Φιλίας! Σπουδαία έργα της εικαστικής τέχνης γίνονται αφορμή για θεατρικά & μουσικά παιχνίδια.

 

ΒΙΒΛΙΟΠΤΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ                                     

Με παραμύθια, ποίηση και μυθιστορίες τα παιδιά μυούνται στον έντεχνο λόγο, ανακαλύπτουν τη δύναμή του. Ατελείωτες εικόνες αναδύονται δυναμικά μέσα από τις λέξεις. Εικόνες που τα ίδια δημιουργούν και τα βοηθούν  να εξερευνήσουν και να  κατανοήσουν τον εαυτό τους και  τον κόσμο γύρω τους. Σε κάθε βιβλίο συναντούν διαφορετικούς ήρωες, διασκεδάζουν μαζί τους και βιώνουν ποικίλες καταστάσεις καθώς τους παρακολουθούν να προβληματίζονται,  ν’  αναλαμβάνουν ευθύνες, να παίρνουν αποφάσεις, να κάνουν λάθη, να επιλύουν δυσκολίες, ν’ αγωνίζονται για τις αξίες της ζωής!  Τα παιδιά ζωντανεύουν τις  ιστορίες τους  με θεατρικό παιχνίδι, μουσική & εικαστικά.

 

ΘΕΑΤΡΟ, ΜΟΥΣΙΚΗ, ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ & ΤΕΧΝΗ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ συναντιούνται και συμπορεύονται σε κάθε πτήση των Μικρών Ταξιδευτών!

 

Ημέρες  και ώρες προγράμματος:

Τρίτη: Θεατρικό παιχνίδι, Μουσική,  Βιβλιοπτήσεις

Πέμπτη: Εικαστικά

Ώρες: 5.00 έως 6.30 μμ.

 

Επικοινωνήστε με το «γελαστό πορτοκάλι» για να δηλώστε τη συμμετοχή σας .

Τηλ. 210 6516451 – 210 6527137

e-mail : Αυτή η διεύθυνση Email προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Εμψυχωτές του προγράμματος:

Γιοβάνη Κων/να : Εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού

Θένια Ρουμελιώτη: Μουσικός

Κατερίνα Μιχαλάρου: Εικαστικός

Πόπη Βασσάλου: Υπεύθυνη Εκπαιδευτικών & Επικοινωνίας

 

Διάρκεια Προγράμματος: Το σμήνος των Μικρών Ταξιδευτών ξεκινάει το ταξίδι του τον Οκτώβριο και ολοκληρώνεται τον Μάιο.

Στοιχεία εκδήλωσης

  • Τρίτη - Πέμπτη 5:00 - 6:30
    «Γελαστό Πορτοκάλι» Καρναβία 31 Παπάγου

Δείτε επίσης...