Skip to main content

Ομάδες παιδιών από 18 έως 24 μηνών & 2 έως 3 χρόνων

Ομάδες παιδιών από 18 έως 24 μηνών & 2 έως 3 χρόνων

 Τα μικρά μας παιδιά:

  • Δραστηριοποιούνται κυρίως στο χώρο του σχολείου. Επισκέψεις σε χώρους εκτός σχολείου (πχ. θέατρα, μουσεία κτλ.)  πηγαίνουν μόνο τα μεγαλύτερα παιδιά.
  • Συμμετέχουν και συνεργάζονται με τα μεγαλύτερα παιδιά σε «ανοιχτά» εργαστήρια μουσικής, εικαστικών, θεατρικού παιχνιδιού, με στόχο την κοινωνικοποίησή τους.
  • Παρακολουθούν θεατρικές παραστάσεις από επαγγελματικές ομάδες που έρχονται στο σχολείο ή θεατρικές παραστάσεις που οργανώνονται από την παιδαγωγική ομάδα του σχολείου.
  • Συμμετέχουν ενεργά στην καλοκαιρινή θεατρική παράσταση του σχολείου που πραγματοποιείται στο κηποθέατρο του Παπάγου. (ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ: ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ)

Οι γονείς ενημερώνονται για τη ζωή του  παιδιού τους στο «γελαστό πορτοκάλι»:

  • Κάθε μέρα λαμβάνουν ενημερωτικό σημείωμα με πληροφορίες για την ρουτίνα του παιδιού τους (διατροφή, τουαλέτα, ύπνος κτλ.)
  • Κάθε εβδομάδα στο προσωπικό τους e-mail, λαμβάνουν φωτογραφίες ή βίντεο από τις δραστηριότητες που διεξάγονται καθημερινά στην ομάδα καθώς και πληροφορίες για τις οργανωμένες δραστηριότητες  και τους εκπαιδευτικούς στόχους.
  • Σε τακτά χρονικά διαστήματα κάνουν προσωπικές συναντήσεις με τη νηπιαγωγό του παιδιού τους.(ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ: ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΣΧΟΛΕΙΟΥ – ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ)
  • Κάθε τρίμηνο παραλαμβάνουν στο σπίτι τον ατομικό φάκελο του παιδιού τους με υλικό από την συμμετοχή του στο εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Ο φάκελος συνοδεύεται με DVD που περιέχει φωτογραφικό υλικό ή ολιγόλεπτα βίντεο από τη ζωή του στο «γελαστό πορτοκάλι».  Επίσης περιέχει σε ψηφιακή μορφή και το ημερολόγιο των παιδιών. Οι γονείς μπορούν να απολαύσουν κουβεντούλες, σκέψεις, απόψεις, αφηγήσεις και μικρούς  διαλόγους των παιδιών από τα οργανωμένα παιχνίδια λόγου.
  • Τον Οκτώβριο (ή Νοέμβριο) οι γονείς προσκαλούνται στο «γελαστό πορτοκάλι». Οι νηπιαγωγοί με βιωματικές δράσεις, βίντεο και φωτογραφίες, τους παρουσιάζουν το ετήσιο εκπαιδευτικό πρόγραμμα, καθώς και τις διαδικασίες της ενεργητικής μάθησης μέσα από τις οποίες τα παιδιά προσεγγίζουν τη γνώση.(ΔΕΙΤΕ ΤΑ ΝΕΑ: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ & ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΓΟΝΕΩΝ ΣΤΟ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ)
Δραστηριότητες

Εκπαιδευτικό πρόγραμμα - Δραστηριότητες

  • Ψυχοκινητικές & Αισθητηριακές δραστηριότητες, οι οποίες βοηθάνε το παιδί να ενεργοποιηθεί σ’ όλους τους τομείς ανάπτυξης: κοινωνικό, νοητικό, συναισθηματικό, βιολογικό.
  • Παιχνίδια Οργανωμένου Λόγου – Παραμύθι
  • Παιχνίδια για την απόκτηση δεξιοτήτων: αγωγή δοχείου, αγωγή τραπεζαρίας κτλ.
  • Εικαστικά εργαστήρια ελεύθερης επιλογής & έκφρασης : ζωγραφική, πηλοπλαστική, κολλάζ, κατασκευές, μάσκα κτλ.
  • Μουσικοκινητική Orff – Τραγούδι
  • Θεατρικό παιχνίδι
  • Θέατρο κούκλας
  • Κηπουρική
  • Μαγειρική
  • Βιωματική προσέγγιση στις μαθηματικές έννοιες, στον γραπτό λόγο και γενικά στη γνώση του περιβάλλοντος.

Ημερήσιο Πρόγραμμα

7.00 – 9.00
Σταδιακή προσέλευση των παιδιών στο σχολείο.
Καλημέρα! Με κέφι παίζουμε οργανωμένα ή ελεύθερα παιχνίδια. Πριν ξεκινήσει το παιχνίδι μας,  μόλις μπούμε στο σχολείο και τακτοποιήσουμε τα προσωπικά μας αντικείμενα, φοράμε παντοφλάκια και πλένουμε τα χέρια μας.
8.15 - 8.30
Τακτοποίηση του χώρου.
Με το παιχνίδι «Συμμαζέματα» όλα τα παιχνίδια είναι και πάλι στη θέση τους!
8.30 – 9.00
Συγκέντρωση της ομάδας.
Ώρα για παραμύθι, τραγούδι, ήρεμα παιχνίδια και κουβεντούλες.
9.00 - 9.15
Τουαλέτα
Πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπό μας.
9.15 - 9.45
Πρωινό γεύμα
Είμαστε  ακόμη «μικρά πορτοκαλάκια» και μας αρέσει η φρουτόκρεμα. Κάποιοι βέβαια από εμάς προτιμούν τα φρούτα τους σε μικρά κομμάτια. Μετά τα φρούτα η μαγείρισσα, μας σερβίρει και άλλες νοστιμιές όπως: ψωμί με τυρί ή μέλι & ταχίνι, γιαούρτι με δημητριακά κτλ. Είμαστε καλοφαγάδες,  θέλουμε γρήγορα να μεγαλώσουμε!! (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ : ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ)
9.45 - 10.00
Τουαλέτα
Αλλάζουμε την πάνα μας. Όσοι από εμάς δεν φοράνε πάνα πηγαίνουν τουαλέτα. Πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπό μας / Αγωγή Δοχείου
10.00 – 11.00
Κήπος
Επιβιβαζόμαστε στο «τρενάκι της χαράς» και ταξιδεύουμε στον καταπράσινο κήπο του σχολείου μας.
11.00 – 12.00
Οργανωμένο εκπαιδευτικό πρόγραμμα.
Παιχνίδια που αφορούν όλους τους τομείς της ανάπτυξής μας. Παιχνίδια όπου οργανώνουμε την κίνηση μας στο χώρο, αναπτύσσουμε την κοινωνικότητα και την επικοινωνία και τη συνεργασία  στην ομάδα, καλλιεργούμε και εμπλουτίζουμε το λόγο μας, κατανοούμε και εκφράζουμε τα συναισθήματά μας, πειραματιζόμαστε, ανακαλύπτουμε και αποκτούμε τις πρώτες μας γνώσεις για τον κόσμο γύρω μας. Διασκεδάζουμε πολύ με τα παιχνίδια έκφρασης: θεατρικό παιχνίδι, κουκλοθέατρο, εικαστικά, μουσική.
12.00 – 12.15
Τουαλέτα
Πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπό μας
12.15 - 12.45
Μεσημεριανό φαγητό
Η ώρα του φαγητού είναι από τις αγαπημένες μας. Μετά από τόσο πολύ παιχνίδι πεινάσαμε. Όλοι οι φίλοι παρέα απολαμβάνουμε νόστιμο και ζεστό φαγητό που ετοιμάζει καθημερινά η μαγείρισσα στο «γελαστό πορτοκάλι».  Μαθαίνουμε να τρώμε μόνοι μας. Η νηπιαγωγός, μας ενθαρρύνει και διακριτικά μας βοηθάει. (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ : ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ)
12.45 - 13.15
Τουαλέτα
Αλλάζουμε την πάνα μας ή πηγαίνουμε τουαλέτα. Πλένουμε τα χέρια και το πρόσωπο μας. Αλλάζουμε και φοράμε καθαρά ρούχα.
13.15 – 13.30
Χαλάρωση
Ξεκουραζόμαστε ακούγοντας παραμύθι ή μουσική.
13.30 - 15.30
Ύπνος / Σταδιακή αναχώρηση
Κάποιοι φίλοι πηγαίνουν για ύπνο ενώ άλλοι αναχωρούν για το σπίτι.
15.30 – 16.15
Απογευματινό – Τουαλέτα - Ελεύθερο ή οργανωμένο παιχνίδι
Ξυπνήσαμε και πεινάμε! Απολαμβάνουμε το απογευματινό μας που περιλαμβάνει: φρούτα & γιαούρτι ή τοστ με τυρί, κρέμα ρυζόγαλο, δημητριακά κτλ.  (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΑΣ : ΔΙΑΙΤΟΛΟΓΙΟ) Στην  τουαλέτα για πλύσιμο, αλλαγή πάνας ή δοχείο κτλ. Παίζουμε στις γωνιές δημιουργικής απασχόλησης. Ετοιμαζόμαστε για την επιστροφή μας  στο σπίτι. 
16.15 - 16.30
Αναχώρηση
Γεμάτοι όμορφες  εμπειρίες, ήρθε η ώρα να αποχαιρετήσουμε το «γελαστό πορτοκάλι» και τους φίλους μας. Γεια σας! Αύριο πάλι θα είμαστε όλοι μαζί μια «γελαστή» παρέα.

Δείτε επίσης...